El bloc d'en Joan Herrera

Començo el bloc presentant-me: Sóc el Joan Herrera. Tinc 43 anys i visc al Poblenou, antic barri industrial de Barcelona. Vaig estudiar a l’escola Ton i Guida del barri de Roquetes. I després al Joan d'Austria, a la Verneda...

Unitat i dret a decidirFormo part i represento una força de dones i homes d’esquerres que expressen en el debat nacional una pluralitat semblant a la del país. 


Ens hem barallat arreu amb aquells que han negat el dret a decidir. Ho hem fet aconseguint que forces d’àmbit estatal, que el Partit Verd europeu, o que diferents forces d’Amèrica Llatina es comprometin a favor que els catalans pugin exercir el dret a decidir. I ens barallarem amb qui sigui per fer que la consulta es faci en condicions democràtiques, les condicions democràtiques que el PP es nega a garantir. He defensat, defenso i defensaré la unitat com a forma de treballar. Entenc la unitat com fer d’allò que comparteixes, no un camp de batalla d’acusacions i retrets, sinó una feina per trobar els denominadors comuns.


Entenc que la política necessita d’aquests espais. I els hem trobat. Ho vam fer el passat 12 de desembre acordant una data i una pregunta, on tots vam ser protagonistes. Ho vam fer el 8 d’abril defensant la demanda catalana al Congrés. Ho vam tornar a fer quan vam defensar la Llei de consultes al Govern. I ho farem quan el Govern porti davant del Constitucional la Llei de Consultes i el Decret de convocatòria del 9N. No m’agrada fer de la política un excés de litúrgia. Però puc entendre que no tothom pensi el mateix. Però si demano quan se’m suggereix estar a un lloc tenir tota la informació. Tinc el dret. Avui el Govern signa un decret. Un decret que s’ha volgut convertir en una imatge. I l’únic que vam demanar és poder veure el decret, i se’ns va respondre en sentit negatiu.Aquests són els motius per els quals no compartim una foto. I a la vegada, no trobo cap motiu per deixar de defensar el dret a decidir. A la nostra manera, perserverant, no de forma gregària. Fent-ho amb fermesa, i des de d’una força política que connecta la demanda del dret a decidir no tan sols amb l’independentisme, sinó també amb el federalisme, i el confederalisme i amb la defensa dels drets socials i la lluita contra la corrupció. Elements, tots ells, que no poden anar deslligats els uns dels altres. 


COMPARTIR

Joan Herrera

Tinc 44 anys i visc al Poblenou, antic barri industrial de Barcelona. Sóc d'esquerres, ecologista, diputat d'ICV-EUiA i Coordinador Nacional d'ICV. Advocat. Treballo per la llibertat i la igualtat des de la fraternitat...

  • Facebook
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment